Dostępność:Dostępny - wysyłka 24h
Czas wysyłki:24 godziny
Koszt wysyłki:od 12,00 zł
Numer katalogowy:MW0K10
Producent:Maplus
Stan magazynowy:9 szt.
Kod EAN:8028383201533
Stan produktu:Nowy
Gwarancja:Gwarancja producenta
20 lat doświadczenia
Wysyłka towaru w 24h
Towar na magazynie
Bezpieczne zakupy (certyfikat SSL)
Darmowa dostawa już od 100zł
Fachowe doradztwo i pomoc
Najlepsza obsługa
Szeroki asortyment
Rabaty dla stałych klientów
Dogodne formy płatności (przelewy online)
100% Polska firma
Oferta Sklepu REMSPORT: Smar do nart biegowych na trzymanie (smar odbiciowy) miękki tzw. klister, produkt włoskiej firmy MAPLUS (dawniej Briko-Maplus), jest to model K10 Green (numer katalogowy MW0K10), stosowany do smarowania komory odbicia (grip zone) w nartach biegowych do biegów techniką klasyczną.
K10 Green to klister o gramaturze 60g, przeznaczony na zmieszany śnieg naturalny lub sztuczny (po transformacji) pomaga uzyskać lepszą przyczepność i odbicie. Polecany na mocno zmrożony śnieg, jako pierwsza warstwa tzw. baza. Stosowany w zakresie temperaturowym od -1 C do -7 C (temperatura powietrza).
Kiedy używamy klistra ? W warunkach kiedy śnieg spoczywa już przez dłuższy okres i kiedy uległ transformacji (płatki śniegu straciły swoją ostrość w wyniku powtórnego zmrożenia), klasyczne smary twarde tzw. gripy (sticki) zwane również woskami odrzutowymi nie mogą w tych warunkach zapewnić przyczepności i stają się najnormalniej w świecie bezużyteczne, wtedy to to używamy klistra. Musimy jednak pamiętać, że smary miękkie typu klistry są stosunkowo łatwe w nałożeniu, ale trudne do usunięcia.
Do usuwania klistrów używamy specjalnych zmywaczy (do ślizgów) i past myjących (do ciała). Można go rozprowadzać dłonią lub za pomocą specjalnego syntetycznego korka.
Seria klistrów MAPLUS z linii podstawowej K - liczy sobie 6 modeli:
Charakterystyka techniczna klistra:
Postać smaru:Pasta
Typ smaru:Kick-Zone Base
Rodzaj smaru:Klister
Waga smaru:60g
Zakres temperatur:-1°C do -7°C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.