Dostępność:Dostępny - wysyłka 24h
Czas wysyłki:24 godziny
Koszt wysyłki:od 0,00 zł
Numer katalogowy:HS08L-12
Producent:Swix
Stan magazynowy:5 szt.
Kod EAN:7045952543260
Stan produktu:Nowy
Gwarancja:Gwarancja producenta
20 lat doświadczenia
Wysyłka towaru w 24h
Towar na magazynie
Bezpieczne zakupy (certyfikat SSL)
Darmowa dostawa już od 100zł
Fachowe doradztwo i pomoc
Najlepsza obsługa
Szeroki asortyment
Rabaty dla stałych klientów
Dogodne formy płatności (przelewy online)
100% Polska firma
Oferta Sklepu REMSPORT: Smar do nart zjazdowych, nart biegowych lub deski snowboardowej, do stosowania na zimno, produkt norweskiej firmy SWIX, jest to model HS* Red Liquide (numer katalogowy HS08L-12) w płynie o pojemności 125ml.
HS (High Speed) - to nowa linia smarów, w których zamiast fluoru, wykorzystywana jest hydrocarbonowa parafina. Rekomendowany jako ekonomiczne rozwiązanie - zawodniczych smarów dla klubów, w których narty są serwisowane grupowo (w przypadku smarów na niższe temperatury) lub jako smary podkładowe w wyższych temperaturach. Są wolne od fluoru (PFOA Free) dzięki czemu spełnia normy obowiązujące w Unii Europejskiej oraz narzucone przez FIS dotyczące smarów narciarskich. Swoimi parametrami odpowiada smarom parafinowym (LF - Low Fluor), zastępuję stary smar LF08 Red.
HS8 Red ma zastosowanie w zimnych warunkach, w zakresie temperatur od +4*C do -4*C - formuła tego smaru jest oparta o syntetyczną parafinę, która zapobiega szybkiemu ścieraniu się smaru ze ślizgu. Jest to najczęściej wybierany smar przez amatorów jak i zawodników. Smary norweskiej firmy SWIX zapewniają doskonały poślizg narty w przedziale temperatur od +10*C do -32*C, zapewniają także konserwację ślizgów nart. Norweska jakość.
ZALETY SMAROWANIA ŚLIZGU SMAREM METODĄ NA ZIMNO:
Seria HSL-12 liczy sobie cztery modele smarów:
Charakterystyka techniczna smaru:
Pojemność smaru:125ml
Postać smaru:Płyn
Typ smaru:High Speed
Rodzaj smaru:Fluor Free
Zakres temperatur:+4°C do -4°C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.